29 de setembre del 2010

Vaga general. A si? De què?

Com que avui és la suposada "vaga general" i no m'hi cap tot el que voldria dir al meu status. Ho posaré aquí. Matitzo lo de vaga general, perquè de general en té poc o és relatiu.

Hi ha moltes coses que no entenc d'aquesta vaga i són les que descriuré a continuació en mode de "llista".

1) No entenc contra què va, ni contra qui. M'explico més endavant.

2) Si se suposa que és contra la Reforma Laboral del govern espanyol, fa molt temps que aquesta vaga hauria d'haver-se fet. Perquè tot el que està passant ja porta cua i ve de l'anterior partit (PP) al govern. I amb això tampoc vull dir que simpatitzi amb el PSOE.

3) No entenc contra què va ni contra qui. Perquè s'està obligant a gent que no vol fer la vaga (i potser no perquè estiguin d'acord amb no fer-la) a fer-la.

4) Crec que si hi ha gent que no l'ha fet, no ha estat perquè no estigui d'acord amb la vaga o no li sembli bé la situació de crisi que vivim, sinó perquè potser: A) El seu cap l'amenaça amb l'acomiadament, B) No es pot permetre el luxe de no cobrar aquest dia de feina per poder mantindre una família o arribar a final de mes o C) Fa poc temps que ha entrat a treballar després d'un temps llarg a l'atur i no es pot permetre el dèficit d'un dia de feina després d'haver estat temps sense tindre cap ingrés.

5) Em sembla molt i molt injust que visquent a un país democràtic, la democràcia sigui quelcom que només queda a la teoria o per omplir la boca dels polítics o per quedar de "ways" o per a uns quants. Es considera la feina com un dret de l'individu, i la vaga també com un dret de cadascú. Si algú no vol fer ús dels seus drets, se'ls ha de respectar per poc solidari que ens sembli. A vegades, ens hauríem de posar més a les sabates dels altres, per comprendre els perquès d'aquest cas en concret (i altres que n'hi ha). D'altra banda, també trobo molt injust que un empresari o cap no permeti fer-ne ús del dret de vaga als seus treballadors, amenaçant-los de comiat.

6) Trobo fora de lloc i injustificat, tant per una banda els antisistemes que porten la resposta de la violència, com d'altra banda, els mossos o antidisturbis que descarreguen sobre la gent pacífica que expressa amb llibertat la postura que han decidit prendre en contra del govern espanyol.

7) Crec que, els sindicats no fan res. I trobo d'una hipocresia impepinable els que després d'aquest dia passaran el compte com a hores dedicades al sindicat, mentre que la gent que hi hagi anat i no té una economia com per permetre-s'ho, en veurà afectada la seva situació econòmica.

8) Per aquells que pensin que aquesta situació l'ha portada el PSOE, no, això ja porta molta cua, ve del sistema que va portar el PP. Ah! Però espero que això, no porti a pensa a aquells que la política ni els va ni els ve, que votant ara al PP a les properes eleccions solucionarà el problema, perquè, com he dit, el problema ve per culpa d'ells, tot i que la solució tampoc sigui el PSOE.

9) No crec que aquesta vaga solucioni gaire o res, perquè fa molt temps que una mesura d'aquest tipus o una alternativa millor s'hauria d'haver fet. Això ara, és només un plugim sobre mullat.

10) Sigui perquè l'empresari t'amenaci amb l'acomiadament, els piquets et facin anar a la vaga o la crisi no et permeti poder fer vaga aquest dia per les conseqüències al sou del que depenen una família o que arribis a final de mes. Sigui com i pel que sigui, al final, l'únic perjudicat sempre seguim sent els treballadors de classe baixa. Rebem per totes bandes, sigui pels empresaris/caps, com els que se suposa que estan amb nosaltres o defenen els nostres drets. Mirem de buscar solucions que no perjudiquin els que estan més malament, si us plau.

11) Per això penso: Vaga general, sí, ja. Ara?. I a quin cost, no? És una vergonya que fins i tot, en això, hi hagi un preu.

(Quien quiera entender esto en castellano: www.internostrum.com. Lo siento, estoy cansada).


Gemma Ruiz.